تصاویر
ازنظرات و پیشنهادات شما در مورد گویش زیبای محلی خودتان استقبال می کنیم .
نظرات جالب و شنیدنی خودتان را در باره این گویش وگویشهای مرتبط در قسمت نظرات وبلاگ همین سایت بگنجانید و یا به آدرس vazvangooyesh@yahoo.com ارسال نمایید تا بنام خودتان درج نماییم . با این کار به معرفی گویش و فرهنگ خود وشناساندن آن به دیگران کمک کرده اید . و به غنای گویش محلی خود افزوده اید . با تشکر
همچنین برای ارسال نظرات خود در این سایت لطفا اینجا را کلیک کنید .
برای مشاهده نظرات ارائه شده و افزودن نظرجدید اینجا را کلیک کنید .
تصاویری از وزوان قدیم .
باتشکر از ارسال کنندگان عکس ها
![](http://khpanah.persiangig.com/gallery/old vazvan/vazvan8.jpg)
تصاویری از باقی مانده باغ های تخریب شده وزوان ، آنچه از آن همه طراوت و زیبایی باقی مانده ، فقط کنده خشکیده ایست که آن هم شاید تا سالی دیگر نباشد .
آن چه را پیشینیانمان برای صدها سال با جان و دل نگهداری کردند و به دست این نسل سپردند ، با قدر ندانستن ها مورد چنین بی مهری قرار گرفت و نابود شد . زمانی اینجا چون بهشتی بر روی زمین باطراوت و شاداب بود و اینک اینگونه مهجور خاکش به تاراج باد خزان می رود .
قلعه اصلی وزوان که زمانی تمامی ساکنین در آن اقامت داشتند . و شمال آن از اینجا شروع می شد و دیوارهای بلندش تمامی ده را تحت پوشش می گرفت اینک دو برج و بارو از آن مانده که توسط چند نفر از دلسوزان واهالی بطرز ناشیانه ای با سیمان اندود شده است .
نماهایی از قلعه دهنو که تنها دو برج و بار در حال تخریب شدن از آن باقی مانده ودیر یا زود آنها نیز به تخریب تن خواهند داد .
تک درختی از بقایای جنگلی از درختان سنجد دردشت های "ویو" که بوی گل سنجد عطری دل انگیز در فضای دشت می پراکند . اینک خشکیده و مهجور مجبور به تن دادن به شعله های زمان است و خاکسترش نصیب باد خزان .
این تصاویر مرا به یاد دوران کودکیم می اندازد . آب فراوان در خندق های اطراف ده ، ویرو ، خندق دهنو ، مرغزار و بچه غورباغه هایی که در این آب شنا می کردند .
کوچک kevchak
محل خروجی آب قنات وزوان
سنگ های جوش باقی مانده از بقایای کوره ای که در شمال وزوان دائر بوده و شاید تقار ، خمره ، و یا ابزار سفالی دیگر می ساخته است .
در باغ سنگی : وزنی حدود 250 کیلو گرم دارد که
اهالی از کوه ها می کندند و با مشقات فراوان آن را با الاغ به محل حمل می کردند و در باغ مورد استفاده قرار می دادند .
غور : برای فرستادن آب از آنسوی رودخانه بزرگ وزوان به سوی دیگر از چنین تکنیکی استفاده می شده است . آب قنات از اینجا فرو می رفته و با عبور از زیر رودخانه از آنسوی دیگر بیرون می آید . این تکنیک هنوز هم مورد استفاده است .
وسایل و ابزارهای مورد استفاده توسط اهالی وزوان در دهه ها و صده های گذشته
کوزه
منقل
انبر
چراموشی
بولنه bulne
دزه deze
گردسوج
طناب وونده : طنابی برای آوردن هیزم و خروار کردن آن . چوب خمیده (تقلی ) مانند قلاب عمل می کرد که طناب از داخل آن محکم می شد
چار
کلون : یا قفل چوبی که در
پشت در قرار می گرفت و تنها کلید چوبی خودش این کلون را باز می کرد و کلیدهای دیگر به آن نمی خورد . با قفل کردن آن ، حتی در داخل منزل هم بدون کلید نمی توان آن را باز کرد .
کلون
کمه kame
هرز ویج harzevij
بارفکر barfekar
فانوس
داره
گلاو پاش
کتری مسی
سمور
دوک
سه پایه
عرقی
کفگیر خاکه ذغال
شونه قالی
دوک
تورزو
سیخ
خاک انداز
افتوه
چار
مشاغل سنتی گذشته وزوان